http://www.visueelconcept.nl/sitemap.xml.gz

Privé NatuurFotografie Workshop Vogelkijkhut

Privé Natuurfotografie Workshop Water/moerasvogels op ooghoogte fotograferen vanuit een Vogelkijkhut in Drenthe.

 GEBOEKT - A : Vrijdag 10 mei 06:00 - 11:00 uur

GEBOEKT -  B: Vrijdag 10 mei 15:00 - 20:00 uur

457468 360225857373441 1579083034 o


Ga je er regelmatig op uit om vogels te fotograferen? Dan kom je er al snel achter dat sommige soorten wel heel schuw zijn en wegzwemmen of vliegen van menselijke activiteiten. In een vogelkijkhut met gecamoufleerde vensters heb je de garantie dat je kunt fotograferen zonder te verstoren waardoor de vogels heel dichtbij komen. Zo een mooie natuurbeleving om het natuurlijk gedrag te zien én vast te leggen op beeld. 

In deze Natuurfotografie Workshop fotografeer je samen met de workshopleider in de kijkhut aan de rand van een  waterrijk natuurgebied zonder de aanwezigheid van andere fotografen.

Door de individuele begeleiding tijdens de workshop krijg je 100% aandacht en heb je ook direct de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Vanaf een mooi laag standpunt, vlak over het water fotografeer je. Als er minimaal beweging/geluid in de hut is komen de watervogels vaak heel dichtbij. Deze fotohut geeft in Nederland de beste kansen om de roodhalsfuut voor de camera te krijgen. Verder maak je kans op goede foto’s van allerlei water en moerasvogels zoals geoorde fuut, dodaars, zomertaling, wintertaling, krakeend, wilde eend, slobeend en meer. De lijst van vorig jaar op dezelfde dag zie je onderaan.

Een Belevingsfotografie workshop is een activiteit waar je niet alleen de belangrijkste instellingsmogelijkheden van je camera leert toepassen om een mooie foto te maken van vogels maar bovenal waar je naar huis gaat bruisend van energie en vol motivatie. Het is de combinatie van fotografie en natuurbeleving. 

Na afloop van deze workshop heb je veel gave foto’s gemaakt en weet je ook veel watervogels te herkennen.


Loopafstand: max. 2 km over verharde en onverharde paden.

Aanbevolen benodigdheden:
• Een (systeem)camera •  tele(zoom) lens 100 - 500mm • Een driepootstatief, en/of een rijstzak• Lege geheugenkaart(en) en opgeladen accu(s) of batterijen• De handleiding van je camera• voldoende water / versnaperingen

Deelnamekosten € 195,00 inclusief 

Koffie/thee + ontbijt voor de ochtendsessie A  

Fruitsap + picknickpakket voor de avondsessie B


Indien je wilt deelnemen, stuur een email met je naam en 06-nummer naar

Vogelhut_A@belevingsfotografie.nl voor de ochtend 06:00 - 11:00 uur  (zonsopkomst 05:54 uur)

Vogelhut_B@belevingsfotografie.nl voor de middag 15:00 - 20:00 uur (zonsondergang 21:21 uur)


Betalingsgegevens staan op de bevestiging-email die je ontvangt als je inschrijving is geaccepteerd. Na ontvangst van de deelnamekosten ben je verzekerd van een plaats op de workshop. Na afloop kan je verder fotograferen in de duinen.

Niet verschijnen op de fotografie-activiteit geeft geen recht op restitutie. Deelname is op eigen risico. 

Workshopleider: Michiel Leegerstee, Natuurfotograaf/IVN-Natuurgids


Welke vogels waren vorig jaar gemeld op 10 mei 2018; voor en rond de hut? Uiteraard geen garantie om deze nu ook weer te zien op 10 mei a.s. maar het geeft wel een beeld wat er voor je lens zou kunnen komen. 


Greenshot diependal 10.05.2018


Greenshot diependal2Groen 006600 Bruin 99330

info@belevingsfotografie.nl     ©visueelconcept 2014